Jordnötskaka med äpple- och hasselnötsgranola

Denna sötsalta och krispiga kaka med granola, jordnötter och choklad är perfekt att ha på lut i frysen när andan faller på.

20 bitar
Tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser

50 g smör
250 g osötat jordnötssmör, gärna crunchy
2 dl ljus sirap
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
10 dl START Naturell
250 g mörk choklad
1 dl saltade, rostade jordnötter
ca ½ msk flingsalt 

Instruktioner

1. Smält samman smör, jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull på svag värme. Rör ner START! Naturell och blanda väl. Häll smeten i en form, ca 20 × 30 cm, täckt med bakplåtspapper.

2. Smält chokladen och bred ut över kakan. Grovhacka jordnötterna och strö dem och saltet över chokladen.

3. Ställ kakan i kylen och låt stelna minst ett par timmar. Skär i bitar och servera!