Amerikanska Pannkakor med granola & banan

Fluffiga pannkakor toppade med müsli, banan och sirap blir en lyxig helgfrukost. Både pannkakor och topping kan varieras efter smak och tillgång - prova gärna att smaksätta smeten med lite malen kanel, kardemumma eller ingefära, och varför inte byta ut bananen mot färska bär när det är säsong? 

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

Till detta recept

START! Äpple & Hasselnöt

Ingredienser

Pannkakssmet
2 ägg
4 dl filmjölk
2 msk smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt 

Till servering
2 bananer
2 dl turkisk yoghurt
2 dl START! Naturell
½ dl ljus sirap
Ev. citronmeliss 

Smör till stekning

Instruktioner

1. Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och svälla ca 15-30 min.

2. Hetta upp en stekpanna eller en plättlägg med smör. Stek sedan små pannkakor eller plättar i några minuter på varje sida.

3. Skiva bananerna.

4. Servera pannkakorna med yoghurt, bananer, müsli, sirap och eventuellt citronmeliss.