Blåbärssoppa med granola och kardemummakräm

Blåbärssoppan är lika god varm som kall och passar lika bra till frukost som mellanmål eller dessert. En klick färskost smaksatt med kardemumma bidrar med trevlig krämighet, men det är även gott att servera soppan tillsammans med en klick glass, eller ringla över ovispad, iskall vispgrädde.

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Till detta recept

START! Äpple & Hasselnöt

Ingredienser

Blåbärssoppa
½ l blåbär
¾ dl (rå-)socker
7 dl vatten
1 ½ msk potatismjöl

Kardemummakräm
½ tsk kardemummakärnor
200 g färskost
2 msk florsocker

Till servering
4 dl START! Blåbär & Solros 

Instruktioner

1. Koka upp blåbär, socker och vatten i en kastrull och låt koka ca 3 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer socker. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen.

2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen. Koka upp soppan igen och låt den sedan kallna om den inte ska serveras direkt.

3. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda samman med färskost och florsocker i en skål.

4. Servera blåbärssoppan varm eller kall tillsammans med en klick kardemummakräm och START! Blåbär & Solros.