Fil med kanelfrästa äpplen och granola

Äpplena fräses med smör, socker och kanel och får en fantastiskt god smak som passar till den syrliga filen och den knapriga russinmüslin.

2 portioner
Tillagningstid: 15 minuter

Till detta recept

START! Russin

Ingredienser

3 dl START! Russin
4 dl fet filmjölk

Kanelfrästa äpplen
2 äpplen, gärna en sötsyrlig sort
2 msk smör
1-2 tsk råsocker
½-1 tsk malen kanel
En nypa socker

Instruktioner

1. Skölj och klyfta äpplena.

2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Tillsätt äpplet och sockret och fräs några minuter på hög värme så att äpplet får fin färg. Tillsätt kanel och salt och fräs vidare någon minut. Dra av från värmen och låt svalna något.

3. Häll upp filen och müslin i skålar. Toppa med de ljumma äpplena och servera direkt!