Yoghurt med krispig müsli och bärkompott

En sötsyrlig kompott och krämig yoghurt blir goda komplement till den krispiga müslin. Variera bären efter smak, tillgång och säsong – det blir lika gott med alltifrån hallon och blåbär till vinbär och krusbär! De färska bären kan såklart bytas ut mot frysta.

2 portioner
Tillagningstid: 15 minuter

Till detta recept

START! Naturell

Ingredienser

Bärkompott
½ vaniljstång
2 dl blandade bär, t ex hallon, jordgubbar, björnbär och/eller blåbär
4-5 msk honung (kan ersättas med socker)
1-2 tsk citronsaft

Till servering
3 dl START! Naturell
4 dl yoghurt
Färska bär

Ev. citronmeliss

Instruktioner

1. Snitta vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i en kastrull tillsammans med bären, honungen och citronsaften. Koka upp och låt sedan puttra ihop ca 5 min. Mosa bären lite grovt med hjälp av en gaffel. Justera sötman efter smak. Låt kompotten svalna något.

2. Ansa bären och skär eventuellt ner dem i mindre bitar.

3. Häll upp yoghurt och müsli i skålar eller glas och toppa med den ljumma kompotten, de färska bären och eventuellt citronmeliss.