Yoghurt med START! och bärkompott

2 portioner 15 minuter

En sötsyrlig kompott och krämig yoghurt blir goda komplement till den krispiga müslin. Variera bären efter smak, tillgång och säsong – det blir lika gott med alltifrån hallon och blåbär till vinbär och krusbär! De färska bären kan såklart bytas ut mot frysta.

Ingredienser

Bärkompott

  • ½ vaniljstång
  • 2 dl blandade bär, t ex hallon, jordgubbar, björnbär och/eller blåbär
  • 4-5 msk honung (kan ersättas med socker)
  • 1-2 tsk citronsaft

Till servering

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i en kastrull tillsammans med bären, honungen och citronsaften. Koka upp och låt sedan puttra ihop ca 5 min. Mosa bären lite grovt med hjälp av en gaffel. Justera sötman efter smak. Låt kompotten svalna något.
  2. Ansa bären och skär eventuellt ner dem i mindre bitar.
  3. 15 minuterHäll upp yoghurt och müsli i skålar eller glas och toppa med den ljumma kompotten, de färska bären och eventuellt citronmeliss.